Meducin!

Katthemmets ena föreståndare Marja var precis här och stack Tetris i nackskinnet. Det var inte populärt. Men C.K. blev glad, han fick nämligen äta upp resterna av kattungefodret som användes för att locka fram den lille från under sängen. Nom nom!

Big Brother på katters vis.

Jag börjar misstänka att C.K. inte är så förtjust i att jag dokumenterar hans samliv med Tetris. Ser han inte lite butter ut i videon?


Laserpekar-lek!

Äntligen update!

Här kommer den utlovade filmsnutten på Tetris och C.K. när de busar:Vi är trötta hela familjen.

C.K. och Tetris ligger utslagna i varsin del av vardagsrummet. De har busat hela kvällen/natten. Jag ser i kors efter att ha suttit framför en dokumentär på svt play alldeles för länge. Nu ska vi sova här i huset. Jag återkommer förhoppningsvis imorgon. Har både foton och filmsnutt att visa er :)

Mjau!

Update:

Vad har hänt sedan sist då? Jo C.K. har mjuknat lite, han fräser inte varje gång Tetris vill pussas. Och tidigare idag tvättade han henne lite. Tetris har precis fått sina klor klippta, de var vassa. Hon var riktigt duktig på att sitta still, nåja, jag fick paketera henne i lite täcke, då gick det bra. Så fick hon en illaluktande godis som tröst.

Mjau!


Filmdags!

Filmade Tetris in action tidigare idag. Stäng gärna av ljudet när ni tittar för det enda som hörs är reklam från tv:n och min lustiga "kattpratar-röst". Haha!

 

Bättre sömn inatt.

C.K. höll inte låda hela natten och Tetris lekte inte lika vilt som igår natt. Hon sov nämligen i sängen med mig och C.K. Helt fantastiskt hur fort det går. Jag trodde att jag skulle få hem en mycket skyggare katt som skulle ligga och trycka flera veckor under soffan. Tji fick jag. :)

Ni skulle sett C.K. igår föresten. Han burrade upp sig till dubbel storlek, jag skojar inte. Hans svans växte sig stor som en rävsvans. C.K. sprang runt och utmanade lilla Tetris på en omgång. Men Tetris brydde sig föga om tok-Cikke. Haha så lustigt det såg ut. Katter är så roliga att se på!

Mjau.

Tetris kan också spinna.

Ja det kan hon verkligen :)

Hon låg på fönsterkarmen tidigare och vilade, jag började försiktigt klappa henne och jag märkte att hon gillade det. Lite osäker var hon allt men hon tillät mig fortsätta stryka hennes mjuka päls. Plötsligt började hon spinna. Vilken lycka!

För övrig fungerar allt över förväntningarna. Hon käkar, går på lådan och busar, busar och busar. Nyss när C.K. och hon nosade på varandra så försökte hon stryka sig mot C.K. Han blev inte så glad dock, men vi är på rätt väg här hemma.

Mjau.

Sömnlös natt för alla tre

Inatt har ingen av oss sovit speciellt mycket. C.K. jamade halva natten, han ville nog visa sitt missnöje till den nya inneboende. Tetris spenderade nästan hela natten med att leka med alla leksaker som ligger utspridda här hemma. Och pga detta så kunde givetvis inte jag sova. That's life!

De första fotona + första buset

Här kommer några foton på den nya kissen. Tyvärr dålig kvalité, men bättre än inget.
För övrig har hon precis fått tag på en leksak som hon tokar runt med. Härligt att se.

Min första akutkatt!

Ikväll kom så den första akutmissen hit. Oj så nervös jag varit. Jag har verkligen funderat länge innan jag bestämde mig för att ens bli akuthem. Mest orolig har jag varit för C.K. - tänk om han kommer må dåligt av en annan katt i hemmet?

Jag bestämde mig dock för att ge det ett försök. C.K. kanske verkligen skulle gilla en temporär vän. Och det får vi se snart. Det har dock börjat bra, nya katten som fick "arbetsnamnet" Värmdö 7 har varit här sedan 8 ikväll. Anledningen till att katten har namnet Värmdö 7 är enkel - hon kommer från vanvårdshemmet i Värmdö och är (gissar jag) katt nummer 7 att omhändertas därifrån. Namnet är dock lite jobbigt att säga (hehe) så jag har sedan hennes ankomst funderat över ett nytt riktigt namn åt henne. Tetris dök upp i mitt huvud och efter en snabb sökning på katthemmets hemsida kan jag se att vi inte haft någon Tetris hos oss förut. Så jag tror det får bli hennes nya namn. Jag ska ge det några dagar dock, kanske har hon en speciell egenskap som jag vill döpa henne efter? Jag meddelar när hon är döpt :)

I alla fall, de första timmarna har allt gått bra. Tetris är hemskt nyfiken, vilket påminner om C.K. Och mig med för den delen, haha. Tetris blev utsläppt vid katttoan i hallen där hon smet in och låg och tryckte ett tag. Nyfikenheten tog över och hon smet ut i vardagsrummet, nosade och strök runt i rummet. Hon bosatte sig en stund under sängen men blev inte långvarig där heller. C.K. och Tetris hälsade, Tetris hälsade på min hand och smet senare in i köket där hon hittade MAT! Vad glad jag blev när hon började äta maten. Här serveras nämligen endast blötmat av olika anledningar. Mjau tetra med lammfärs eller kycklinghjärta står på menyn, och efter ett misslyckat försök att bygga ett krypin för Tetris kattungefoder tänkte jag ge det ett försök att servera kissarna samma sorts mat. Och det verkar ju fungera än så länge. Tetris har varit ut i köket fler gånger för att smaska mat. Hon sitter och smaskar just nu faktiskt. C.K. har dock inte haft matro ännu. Han är så fundersam, vad är det för en liten pälsboll som flyttat in undrar han.

Nu ska jag gå och rensa kattlådor, men jag återkommer vid ett senare tillfälle med foton på nya missan. Hon är väldigt söt. En svartvit liten fis är det :)

Ojoj nu är hon uppe i fönstret och nosar ampellilja, måste rädda lampan som står där innan den går samma öde som träkatten!

Mjau!

C.K., vem är han?

Katten som äger allt och alla här hemma är C.K. Han kommer från Stockholms katthem som tog honom från en man som bodde i husvagn i Kummelnäs med ett antal katter. C.K. är född ca 2001 och har av mig fått en födelsedag - 15/9. Det är också dagen han flyttade hem till mig. År 2005 då han alltså fyllde 4 år. Nu är han 7 år gammal, min svartvita huskattherre.

Här i hemmet har han verkligen utvecklats, från blyg och försiktig lite rädd kisse till nyfiken cool katt som verkligen tar för sig. Han är fortfarande lite reserverad inför nya människor och situationer men hans nyfikenhet tar alltid över :)

Han har sådan personlighet min gubbe, en riktig livsnjutare är han. Han älskar mat, sol i pälsen och får dagligen tokryck som jag fnissar glatt åt. C.K. är stundom väldigt mammig och är mig hack i häl, han har en egen kudde i sängen som han gärna mjölktrampar på. Han kurrar högre än högt och buffas och stryker mig gärna i ansiktet.


Älsklingen min <3

Kategorier

Bloggens olika kategorier är dessa:

Allmänt - säger sig självt.
Bildbomb - foton på katterna givetvis.
Framsteg - hur de anpassar sig i akuthemmet.
Kattens status - är katten bokad, bokningsbar eller inte bokningsbar?
Katter emellan - hur reagerar hemmets befintliga katt (C.K.) och hur fungerar de ihop?
Kattpresentation - lär känna akutkatten.
Socialisering - samspelet katt vs människa.

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer du att ha möjlighet att följa mig, min katt C.K. och våran vardag som akuthem för Stockholms katthem.

RSS 2.0