Bard (nej, inte Alexander)
Jag är vid liv, lider endast av lathet!

Min vän Anki på http://vonbadington.blogg.se/ påpekade just att jag aldrig uppdaterar min blogg och det är verkligen sant. Jag tänker inte lova bot och bättring denna gång, det är nämligen fult att ljuga.

Här kommer dock ett hyffsat nytt klipp på Bard, en katthemsgäst.

Bard är min fadderkatt!
På Stockholms katthem startades det nyligen upp en grupp för volontärer med extra intresse för hemmets skyggare inneboende. "Skyggisgruppen" träffas en gång i veckan och man tilldelas varsin katt som man ägnar ett par timmar åt (man har samma fadderkatt hela tiden). Katter som aldrig haft mänsklig kontakt eller blivit svikna och illa behandlade av människor behöver extra tillsyn och mycket TLC (tender loving care) för att bli sociala och tillgivna varelser. När Bard kom till katthemmet fick man inte röra honom, han fräste och förklarade klart och tydligt att vi med två ben skulle hålla oss på behörigt avstånd, se hur han är idag <3

Om Bard (och alla andra våra gäster) går det att läsa om på www.katthemmet.nu

Mjau hälsar matte, C.K. och Volker!


Katthemmet Kompis behöver din hjälp!

Fick precis veta denna hemska nyhet, Katthemmet Kompis har brunnit ner!

http://www.barometern.se/nyheter/nybro/katthem-i-nybro-brann-upp---cirka-25-katter-dog(1705234).gm

Har länge följt Katthemmet Kompis blogg och läst om deras katter, sett fina bilder på dem och tyckt att Katthemmet Kompis verkar vara ett himla mysigt ställe och så möts jag av denna tragedi när jag öppnar min mail.

Många katter omkom tyvärr, men ett 30-tal har klarat sig. Även katthemmets matförråd brann ner och nu behöver dem ekonomisk hjälp för att komma på fötter igen. Har du några kronor att avvara, ge dem till Katthemmet Kompis!

Kattmat mottages gärna, bor du i Nybro eller Emmaboda finns det utplacerade fodertunnor att skänka mat i. Läs mer om hur du kan hjälpa Katthemmet Kompis med mat och pengar genom att läsa på deras blogg:
http://katthemmetkompis.blogg.se/

Min tankar går till de katter som omkom, de som överlevt och givetvis till katthemmets ägare och volontärer!

Volker the moviestar

Äntligen har jag filmat och laddat upp filmerna på youtube. Länk till mina youtubeklipp hittar du i högerspalten.
Ett misstag jag inte lär mig av är dock att filma på snedden. Typiskt! Laddade ner ett videoredigeringsprogram igår och rättade till problemet men då kan jag inte ladda upp filmerna på youtube för de gillar inte formatet. Orka! Näe, jag och ni andra får hålla huvudet eller skärmen på sniskan tills jag lärt mig filma rakt upp och ner. :) (Märk väl att jag lyckats med en film iaf)

Sex filmer allt som allt blev det, här kommer två av dem:


Sött va?


Kattstatus!

Ni glömmer väl inte att kika in på Kattstatus och Kattstatusbloggen? Där finns mycket matnyttigt för alla kattägare där ute. Tips och råd om din katt t.ex. kissar utanför lådan. Vill du hjälpa till att höja kattens status så länka vidare från din blogg! (klicka på bilderna för att komma till respektive sida)
 


 


Utanför ämnet, fotobok från Fuji

Av en slump hittade jag denna sida http://www.fujidirekt.se/blogga/ och blev mycket intresserad av erbjudandet. Egentligen ska detta vara en renodlad kattblogg med inriktning min akuthemskatt men jag gör ett undantag. Helt utanför ämnet är det dock inte, som kattgalning skulle jag fylla en fotobok med mina egna kattfoton och små minnestexter. Säkerligen en och annan bloggtext skulle klämmas in i boken.

 

Ett foto säger mer än tusen ord heter det ju och det stämmer verkligen. Jag älskar att titta på gamla foton och minnas tillfället det togs på som om det vore igår. Jag kommer ihåg känslor, smaker, lukter och tankar. Foton är ett bra hjälpmedel att minnas och drömma sig tillbaka med. Man kan verkligen dokumentera allt – natur, djur, vänner & familj, bästa julklappen, en utflykt, bröllop – ja allt, för att sedan kunna spara för all framtid.

 

Jag fotar alltid med digitalkamera och det har ju sina fördelar. Man kan till exempel ta bort dåliga bilder på en gång och slipper således betala framkallning för dem. Men efter att jag fört över bilderna till datorn och usb-minnen blir de liggandes där. Tyvärr! Det skulle vara mycket roligare att ha dem framme på vardagsrumsbordet tryckta i en bok man kan bläddra i när man känner för det.


Vad vore perfekt då om inte en fotobok? På den nedersta bilden visas en fotobok med bilder tryckta på "Fujicolor Crystal Achive fotopapper" och det ser himla snyggt ut. Den varianten är säkert den mest kostsamma men tänk så vackert det skulle vara med ett C.K.-nylle där :) Eller ett Volker-nylle förstås.
Bilderna är lånade från Fujifilms hemsidor; http://www.fujifilm-fotobok.se/ och http://www.fujidirekt.se/fotobok/ Där kan ni även läsa mer om fotoböckerna och få inspiration till din egen!

Nåväl, jag ber om ursäkt för parentesen, jag ska ta mig i kragen och försöka publicera lite kattrelaterat. Har lite fina bilder på några av katthemmets "Grisslehamnskatter" som jag skulle kunna visa. Bland annat på min fadderkatt Bard <3


Facebook

God morgon alla kattgalningar där ute. Egentligen har jag en del att berätta för er, små framsteg här hemma som man blir både stolt och varm i hjärtat av, men jag orkar inte just nu. Jag är så himla trött. Däremot vill jag tipsa er Facebook-användare om att Stockholms katthem har en alldeles egen grupp som heter "Föreningen Stockholms katthem". Går gärna med i den och tipsa era vänner om att göra detsamma. Jag är nybliven administratör i denna grupp och försöker få lite fart i den :) Så gå med och snacka katt och ta del av all info från Katthemmet :)

Mjau så länge!


Renskav, yummy!Yes, katterna äter renskav. Det är inte för att skämma bort dem (okej, lite kanske) utan för att min C.K. är foderallergisk.
 
De äter båda allergifoder eftersom det är omöjligt att få C.K. att låta bli mat. Mat är till för att ätas tycker C.K (och han har ju iof rätt). Och tro mig, jag har försökt få honom att inte äta "fel" mat. När Tetris flyttade in gjorde jag en fiffig liten kartongkojja där jag ställde in kattungefoder. C.K. pressade sig in genom hålet och började äta, och fastnade. Så.. det är lönlöst. Det blir helt enkelt lättast att Volker käkar samma mat som C.K. I alla fall, i mitt sökande efter allergifoder hittade jag ett som innehåller ren och gröna ärtor (Hill's d/d) med förklaringen att katter oftast inte är vana vid renkött och således inte behöver ha utvecklat allergi mot det. Nu äter katterna Specific food allergy management för att jag fick två påsar gratis, annars är det RC's hypoallergenic som funkat bäst. Men med vetskapen om renköttet och att jag tyckte det var lite synd att C.K. inte kan äta någon blötmat kom jag på att jag sett renskav på affären. Nu har de ätit det ett flertal gånger och C.K. har inte fått någon klådattack alls sen första gången :D Därför får de renskav ibland, och som ni kan se är C.K. helt galen i det :)

A giant leap :)

Måste delge er vad som hände nyss!

C.K. låg i sängen och vilade och såg söt ut så jag beslöt mig för att lägga mig bredvid och klappa på honom. Efter en liten stund ser jag Volker komma gående mot sängen och plötsligt tittar han upp från kanten :) Varpå han hoppar upp i sängen (!!!) Han har aldrig varit i sängen samtidigt som mig. Jag låtsas att jag inte ser honom och fortsätter klappa C.K. Volker tvättar C.K. men C.K. tröttnar och hoppar ner från sängen. Till min förvåning lägger sig Volker då bredvid mig och jag börjar klappa honom <3 Han tvättar sig och ligger kvar kanske 10 minuter innan han hoppar iväg. Och där ligger jag med världens fånigaste leende på läpparna. Alla som har erfarenhet av "skyggisar" vet hur det känns när de gör framsteg. Man blir alldeles varm i hjärtat och den här händelsen förgyllde min dag! Som om detta nu inte vore nog så kommer Volker tillbaka upp i sängen när jag lockar honom med hans spö. Han leker en stund och sen sticker han igen.

Så himla härlig stund var det, blir tårögd när jag tänker på det till och med. Är man en kattgalning eller? Hehe. Nåväl, jag är en mycket stolt kattgalning. Och nu har jag fått dokumentera denna underbara händelse.

PS: Har en ny filmsnutt på gång!

Mer lek!


Volker gillar att busa med mina händer, han biter inte hårt.
Filmade från sidan så ni får lägga huvudet på sne!

Volker leker! :D


Kattstatus!

Vi måste alla hjälpas åt att höja katterns status. Hur man bäst gör detta går att läsa på denna suveräna blogg:
Klicka på bannern för att komma till bloggen

Volkers lek på video!

Här kommer den första videon på farbror Volker:
Ursäkta den mörka bilden, det är dåligt med ljus under soffan ;)

Bilder på Volker

Äntligen tar jag mig tid att visa upp min lille akuthemskatt. Är i färd att ladda upp två filmer på youtube så de ska ni också få se. Men först ett par bilder i varierande kvalité:


Första dygnet spenderade han i sin transportbur. Sedan han kom ut därifrån vistas han helst under soffan. Där fick han den första veckan egen matplats - ifall han inte skulle våga sig ut. Men han skötte lådan på en gång och åt både under soffan och på de andra matplatserna. Här leker vi med en hemmagjord vippa - han hade en liknande på katthemmet som han tyckte om, och eftersom jag inte hittade någon sådan på zooaffärerna gjorde jag en egen. Två skosnören klippta i kortare delar, tejp och ett gammalt spö från en gammal leksak är allt som behövs :)


Här käkar Volker i hallen. C.K. har varit och nosat på honom men verkar obrydd, haha. De har nosat på varandra många gånger och lekt lite genom att vifta på varandra. Pga Volkers nedsatta syn blir det inte så mycket springa-efter-och-retas-lek utan mest att de sitter bredvid varandra och fäktas med tassarna.


Volker leker med vippan. Han fäller en hel del, därav det pälsiga golvet :P

Kort update!

Efter över ett dygn i transportburen, nåväl det blev en blixtvisit bakom duschdraperiet i badrummet också, så har Volker äntligen bytt plats. Vände mig nyss om och tittade ut hallen och då fick jag se att han lagt sig i klösträdet istället. Blev så glad för transportburen är hård och trång.
 
Volker har käkat torrfoder som jag tagit in i buren och han har blivit klappad också. Tidigare idag tvättade han min hand <3

C.K. är måttligt imponerad - han bryr sig inte speciellt mycket. Kör sitt race men kikar på Volker om han går förbi. Inga fräs eller morr alls.

Återkommer med foton!

Glädjande nyheter!

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Kanske mest för att jag inte haft någon akuthemskatt sedan Tetris. Men på onsdag blir det ändring på det. Då kommer nämligen Volker hit, en katt från samma vanvårdshem som Tetris. Alltså "Värmdö-villan" som vi kallar det. Han kom senare än Tetris men är äldre. Han är  uppskattningsvis 6 år, och ser ganska dåligt. Nu har han blivit mobbad av en katt på katthemmet och behöver lugn och ro. Det ska bli jättekul att få hit Volker och jag tror att det här kan vara ett bra temporärt hem för honom. I fortsättningen borde det bli uppdateringar oftare här med andra ord.

Tills dess kan ni kika på Volker på denna adress: http://www.katthemmet.nu/info/katt.php?cat_id=7420

Mjau!

Stöd djurens rätt - Bli djufadder i Djurens Rätt!
RSS 2.0