Renskav, yummy!Yes, katterna äter renskav. Det är inte för att skämma bort dem (okej, lite kanske) utan för att min C.K. är foderallergisk.
 
De äter båda allergifoder eftersom det är omöjligt att få C.K. att låta bli mat. Mat är till för att ätas tycker C.K (och han har ju iof rätt). Och tro mig, jag har försökt få honom att inte äta "fel" mat. När Tetris flyttade in gjorde jag en fiffig liten kartongkojja där jag ställde in kattungefoder. C.K. pressade sig in genom hålet och började äta, och fastnade. Så.. det är lönlöst. Det blir helt enkelt lättast att Volker käkar samma mat som C.K. I alla fall, i mitt sökande efter allergifoder hittade jag ett som innehåller ren och gröna ärtor (Hill's d/d) med förklaringen att katter oftast inte är vana vid renkött och således inte behöver ha utvecklat allergi mot det. Nu äter katterna Specific food allergy management för att jag fick två påsar gratis, annars är det RC's hypoallergenic som funkat bäst. Men med vetskapen om renköttet och att jag tyckte det var lite synd att C.K. inte kan äta någon blötmat kom jag på att jag sett renskav på affären. Nu har de ätit det ett flertal gånger och C.K. har inte fått någon klådattack alls sen första gången :D Därför får de renskav ibland, och som ni kan se är C.K. helt galen i det :)

A giant leap :)

Måste delge er vad som hände nyss!

C.K. låg i sängen och vilade och såg söt ut så jag beslöt mig för att lägga mig bredvid och klappa på honom. Efter en liten stund ser jag Volker komma gående mot sängen och plötsligt tittar han upp från kanten :) Varpå han hoppar upp i sängen (!!!) Han har aldrig varit i sängen samtidigt som mig. Jag låtsas att jag inte ser honom och fortsätter klappa C.K. Volker tvättar C.K. men C.K. tröttnar och hoppar ner från sängen. Till min förvåning lägger sig Volker då bredvid mig och jag börjar klappa honom <3 Han tvättar sig och ligger kvar kanske 10 minuter innan han hoppar iväg. Och där ligger jag med världens fånigaste leende på läpparna. Alla som har erfarenhet av "skyggisar" vet hur det känns när de gör framsteg. Man blir alldeles varm i hjärtat och den här händelsen förgyllde min dag! Som om detta nu inte vore nog så kommer Volker tillbaka upp i sängen när jag lockar honom med hans spö. Han leker en stund och sen sticker han igen.

Så himla härlig stund var det, blir tårögd när jag tänker på det till och med. Är man en kattgalning eller? Hehe. Nåväl, jag är en mycket stolt kattgalning. Och nu har jag fått dokumentera denna underbara händelse.

PS: Har en ny filmsnutt på gång!

Mer lek!


Volker gillar att busa med mina händer, han biter inte hårt.
Filmade från sidan så ni får lägga huvudet på sne!

Volker leker! :D


Kattstatus!

Vi måste alla hjälpas åt att höja katterns status. Hur man bäst gör detta går att läsa på denna suveräna blogg:
Klicka på bannern för att komma till bloggen

RSS 2.0