Bard (nej, inte Alexander)
Jag är vid liv, lider endast av lathet!

Min vän Anki på http://vonbadington.blogg.se/ påpekade just att jag aldrig uppdaterar min blogg och det är verkligen sant. Jag tänker inte lova bot och bättring denna gång, det är nämligen fult att ljuga.

Här kommer dock ett hyffsat nytt klipp på Bard, en katthemsgäst.

Bard är min fadderkatt!
På Stockholms katthem startades det nyligen upp en grupp för volontärer med extra intresse för hemmets skyggare inneboende. "Skyggisgruppen" träffas en gång i veckan och man tilldelas varsin katt som man ägnar ett par timmar åt (man har samma fadderkatt hela tiden). Katter som aldrig haft mänsklig kontakt eller blivit svikna och illa behandlade av människor behöver extra tillsyn och mycket TLC (tender loving care) för att bli sociala och tillgivna varelser. När Bard kom till katthemmet fick man inte röra honom, han fräste och förklarade klart och tydligt att vi med två ben skulle hålla oss på behörigt avstånd, se hur han är idag <3

Om Bard (och alla andra våra gäster) går det att läsa om på www.katthemmet.nu

Mjau hälsar matte, C.K. och Volker!


Katthemmet Kompis behöver din hjälp!

Fick precis veta denna hemska nyhet, Katthemmet Kompis har brunnit ner!

http://www.barometern.se/nyheter/nybro/katthem-i-nybro-brann-upp---cirka-25-katter-dog(1705234).gm

Har länge följt Katthemmet Kompis blogg och läst om deras katter, sett fina bilder på dem och tyckt att Katthemmet Kompis verkar vara ett himla mysigt ställe och så möts jag av denna tragedi när jag öppnar min mail.

Många katter omkom tyvärr, men ett 30-tal har klarat sig. Även katthemmets matförråd brann ner och nu behöver dem ekonomisk hjälp för att komma på fötter igen. Har du några kronor att avvara, ge dem till Katthemmet Kompis!

Kattmat mottages gärna, bor du i Nybro eller Emmaboda finns det utplacerade fodertunnor att skänka mat i. Läs mer om hur du kan hjälpa Katthemmet Kompis med mat och pengar genom att läsa på deras blogg:
http://katthemmetkompis.blogg.se/

Min tankar går till de katter som omkom, de som överlevt och givetvis till katthemmets ägare och volontärer!

RSS 2.0