Min första akutkatt!

Ikväll kom så den första akutmissen hit. Oj så nervös jag varit. Jag har verkligen funderat länge innan jag bestämde mig för att ens bli akuthem. Mest orolig har jag varit för C.K. - tänk om han kommer må dåligt av en annan katt i hemmet?

Jag bestämde mig dock för att ge det ett försök. C.K. kanske verkligen skulle gilla en temporär vän. Och det får vi se snart. Det har dock börjat bra, nya katten som fick "arbetsnamnet" Värmdö 7 har varit här sedan 8 ikväll. Anledningen till att katten har namnet Värmdö 7 är enkel - hon kommer från vanvårdshemmet i Värmdö och är (gissar jag) katt nummer 7 att omhändertas därifrån. Namnet är dock lite jobbigt att säga (hehe) så jag har sedan hennes ankomst funderat över ett nytt riktigt namn åt henne. Tetris dök upp i mitt huvud och efter en snabb sökning på katthemmets hemsida kan jag se att vi inte haft någon Tetris hos oss förut. Så jag tror det får bli hennes nya namn. Jag ska ge det några dagar dock, kanske har hon en speciell egenskap som jag vill döpa henne efter? Jag meddelar när hon är döpt :)

I alla fall, de första timmarna har allt gått bra. Tetris är hemskt nyfiken, vilket påminner om C.K. Och mig med för den delen, haha. Tetris blev utsläppt vid katttoan i hallen där hon smet in och låg och tryckte ett tag. Nyfikenheten tog över och hon smet ut i vardagsrummet, nosade och strök runt i rummet. Hon bosatte sig en stund under sängen men blev inte långvarig där heller. C.K. och Tetris hälsade, Tetris hälsade på min hand och smet senare in i köket där hon hittade MAT! Vad glad jag blev när hon började äta maten. Här serveras nämligen endast blötmat av olika anledningar. Mjau tetra med lammfärs eller kycklinghjärta står på menyn, och efter ett misslyckat försök att bygga ett krypin för Tetris kattungefoder tänkte jag ge det ett försök att servera kissarna samma sorts mat. Och det verkar ju fungera än så länge. Tetris har varit ut i köket fler gånger för att smaska mat. Hon sitter och smaskar just nu faktiskt. C.K. har dock inte haft matro ännu. Han är så fundersam, vad är det för en liten pälsboll som flyttat in undrar han.

Nu ska jag gå och rensa kattlådor, men jag återkommer vid ett senare tillfälle med foton på nya missan. Hon är väldigt söt. En svartvit liten fis är det :)

Ojoj nu är hon uppe i fönstret och nosar ampellilja, måste rädda lampan som står där innan den går samma öde som träkatten!

Mjau!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0