Kattstatus!

Ni glömmer väl inte att kika in på Kattstatus och Kattstatusbloggen? Där finns mycket matnyttigt för alla kattägare där ute. Tips och råd om din katt t.ex. kissar utanför lådan. Vill du hjälpa till att höja kattens status så länka vidare från din blogg! (klicka på bilderna för att komma till respektive sida)
 


 


Utanför ämnet, fotobok från Fuji

Av en slump hittade jag denna sida http://www.fujidirekt.se/blogga/ och blev mycket intresserad av erbjudandet. Egentligen ska detta vara en renodlad kattblogg med inriktning min akuthemskatt men jag gör ett undantag. Helt utanför ämnet är det dock inte, som kattgalning skulle jag fylla en fotobok med mina egna kattfoton och små minnestexter. Säkerligen en och annan bloggtext skulle klämmas in i boken.

 

Ett foto säger mer än tusen ord heter det ju och det stämmer verkligen. Jag älskar att titta på gamla foton och minnas tillfället det togs på som om det vore igår. Jag kommer ihåg känslor, smaker, lukter och tankar. Foton är ett bra hjälpmedel att minnas och drömma sig tillbaka med. Man kan verkligen dokumentera allt – natur, djur, vänner & familj, bästa julklappen, en utflykt, bröllop – ja allt, för att sedan kunna spara för all framtid.

 

Jag fotar alltid med digitalkamera och det har ju sina fördelar. Man kan till exempel ta bort dåliga bilder på en gång och slipper således betala framkallning för dem. Men efter att jag fört över bilderna till datorn och usb-minnen blir de liggandes där. Tyvärr! Det skulle vara mycket roligare att ha dem framme på vardagsrumsbordet tryckta i en bok man kan bläddra i när man känner för det.


Vad vore perfekt då om inte en fotobok? På den nedersta bilden visas en fotobok med bilder tryckta på "Fujicolor Crystal Achive fotopapper" och det ser himla snyggt ut. Den varianten är säkert den mest kostsamma men tänk så vackert det skulle vara med ett C.K.-nylle där :) Eller ett Volker-nylle förstås.
Bilderna är lånade från Fujifilms hemsidor; http://www.fujifilm-fotobok.se/ och http://www.fujidirekt.se/fotobok/ Där kan ni även läsa mer om fotoböckerna och få inspiration till din egen!

Nåväl, jag ber om ursäkt för parentesen, jag ska ta mig i kragen och försöka publicera lite kattrelaterat. Har lite fina bilder på några av katthemmets "Grisslehamnskatter" som jag skulle kunna visa. Bland annat på min fadderkatt Bard <3


Facebook

God morgon alla kattgalningar där ute. Egentligen har jag en del att berätta för er, små framsteg här hemma som man blir både stolt och varm i hjärtat av, men jag orkar inte just nu. Jag är så himla trött. Däremot vill jag tipsa er Facebook-användare om att Stockholms katthem har en alldeles egen grupp som heter "Föreningen Stockholms katthem". Går gärna med i den och tipsa era vänner om att göra detsamma. Jag är nybliven administratör i denna grupp och försöker få lite fart i den :) Så gå med och snacka katt och ta del av all info från Katthemmet :)

Mjau så länge!


RSS 2.0